سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سمعک چیست؟

نظر


در یک تعریف ساده می توان سمعک را وسیله الکترونیکی کوچکی دانست که به افراد مبتلا به کم شنوایی کمک می کند. این دستگاه می تواند امواج صوتی را تقویت کند تا شنوایی برای ناشنوایان راحت تر شود. سمعک از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: میکروفون، تقویت کننده و گیرنده که در اندازه ها و مدل های مختلف تولید می شوند.
برای تجویز سمعک در شمال تهران کلیک کنید.
انواع سمعک بر اساس ظاهر

سمعک پشت تلفن (BTE)

سمعک BTE برای انواع افراد با کم شنوایی شدید یا کم شنوایی مناسب است. قدرت این نوع سمعک نسبت به سایر سمعک های داخل گوشی بیشتر است و دارای امکانات زیادی با لوازم جانبی برای اتصال گوشی به دستگاه های صوتی می باشد.

برای ساخت سمعک روی گوشی نیز می توان آن را با توجه به ساختار گوش شکل داد و ساخت. این نوع سمعک پشت گوش برای کودکان کم شنوا با گوش های کوچکتر مناسب است. در سمعک، میکروفون و تقویت کننده در یک محفظه کوچک در پشت گیرنده قرار می گیرند و سمعک در پشت لاله گوش قرار می گیرد.

سمعک گوش داخلی (ITE)

دو نوع سمعک داخل گوش وجود دارد، ITE و ITC. سمعک ITE اندازه بزرگی دارد و می تواند صدا را تا 90 دسی بل تقویت کند. این سمعک تمام حفره گوش یا نیمی از حفره گوش را پر می کند. سمعک ITC کوچکتر از ITE است و در مجرای گوش قرار می گیرد، یکی از آنها قسمت کاسه ای شکل گوش خارجی را پر می کند و دیگری قسمت پایینی را پر می کند.

سمعک های ITE یا داخل گوش رایج ترین انواع سمعک ها هستند. طراحی این سمعک ها به گونه ای است که قسمت بالایی گوش یا تمام آن را می پوشاند. سیم به مدل سمعک برای جاگذاری و برداشتن آسان وصل شده است.

همانطور که از نام سمعک ITC یا In-The-Canal پیداست، این نوع سمعک ها در داخل مجرای گوش قرار می گیرند. آنها کمی بزرگتر از سمعک های کاملاً داخل گوش (CIC) هستند. به دلیل سایز بزرگتر از سایر سمعک ها امکانات بیشتری دارند. این سمعک ها نیز با توجه به سایز گوش مشتری ساخته می شوند، مانند مدل های Full Shell که تقریبا تمام گوش بیرونی را پر می کند. پوشش های همرنگ پوست باعث می شود این سمعک ها کمتر به چشم بیایند.

سمعک داخل خودرو (ITC)

سمعک های درون کانالی یکی از پرطرفدارترین سمعک ها در بازار جهانی می باشد. این نوع سمعک به گونه ای طراحی شده است که در داخل گوش قرار می گیرد. یک سوم پایین گوش؛ امواج صوتی را با استفاده از یک سیم نامرئی متصل به آن تقویت می کند - سمعک به یک باتری سایز 13 (نارنجی) نیاز دارد. طول عمر این نوع باتری ها بین 10 تا 14 روز می باشد. البته، بسته به تعداد ساعات استفاده از سمعک، شدت کم شنوایی و فناوری استفاده شده متفاوت است. اگر نیاز به تعمیر سمعک در شرق تهران دارید با ما تماس بگیرید.

سمعک در کانال (CIC)

امروزه در جامعه پزشکی به سمعک ها (CIC) سمعک نامرئی نیز می گویند. این مدل سمعک را می توان کوچکترین و قدرتمندترین سمعک داخل گوشی دانست. برای اثبات قدرت این سمعک قابل ذکر است که برخی از سمعک های CIC با گیرنده بسیار قوی در موارد ناشنوایی شدید تا عمیق (100 دسی بل) قابل تجویز است.

سمعک نامرئی (IIC)

سمعک نامرئی یا سمعک نامرئی داخل کانالی یکی دیگر از انواع سمعک است که به کوچکترین سمعک معروف است. این نوع سمعک طوری در گوش قرار می گیرد که از بیرون گوش قابل مشاهده نباشد. به عقیده بسیاری از کارشناسان، این نوع طراحی بهترین نوع گوشی صوتی داخلی برای گوشی محسوب می شود.

سمعک گیرنده (RIC یا RITE)

این نوع درمان به جای داخل گوش در پشت گوش قرار می گیرد و صدا را به گوش منتقل می کند. در این مدل سمعک گیرنده یا بلندگو در خارج از سمعک و داخل مجرای گوش قرار می گیرد.

سمعک قابل حمل

سمعک جیبی یکی از قدیمی ترین سمعک هاست و به همین دلیل به آن سمعک جیبی می گویند زیرا قسمت های اصلی سمعک (میکروفون و آمپلی فایر) در جیب قرار می گیرد یا به لباس متصل می شود.

انواع سمعک از نظر مدار پردازشی

سمعک های آنالوگ

این نوع سمعک ها از سه بخش گیرنده، تقویت کننده و پخش کننده و تقویت کننده صدای دریافتی به طور مساوی تشکیل شده اند. سمعک های آنالوگ گران تر از سمعک های دیجیتال هستند. عمر باتری بیشتر و تنظیمات مفیدی دارند.

سمعک دیجیتال

سمعک های دیجیتال توسط کامپیوتر برنامه ریزی می شوند. سیگنال ورودی در آن دیجیتالی می شود. از یک مدار پردازش دیجیتال (DSP) استفاده می کند. بسته به تعداد گروه ها و کانال ها، تعداد برنامه ها نیز تغییر می کند. باندها و کانال های بیشتر، شنوایی شناس می تواند تنظیمات بهتر و برنامه های بیشتری را اجرا کند. در نتیجه رضایت بیمار باید بیشتر باشد.

این سمعک توسط کامپیوتر بر اساس کم شنوایی فرد تنظیم می شود. از ویژگی های این نوع شبیه سازی، تشخیص صداها در زیر و بمی است.

سمعک های بی سیم (با بلوتوث)

یکی از مدرن ترین انواع سمعک های موجود در بازار سمعک های بی سیم یا سمعک های بلوتوث می باشد. در این نوع سمعک از رابط بی سیم یا بلوتوث (استریمر) برای دریافت صدا و ارسال صدا به سمعک استفاده می شود. عملکرد بی سیم دریافت امواج صوتی با استفاده از بلوتوث از تلفن همراه، تلویزیون و سایر دستگاه ها و انتقال آنها به سمعک است.

سمعک های هوشمند

پیشرفته ترین گروه سمعک ها دارای فناوری بی سیم هوشمند هستند که به سمعک های هوشمند نیز معروف هستند. فناوری سمعک هوشمند علاوه بر تشخیص محیط های مختلف، قابلیت های ارتباطی دو گوش مانند شنوایی طبیعی را در اختیار افراد قرار می دهد و بیشترین شباهت را به شنوایی طبیعی دارد.

به طور خلاصه دو سمعک انسان به تبادل اطلاعات می پردازند و علاوه بر دو برابر شدن توانایی شنیدن صداهای مختلف به ویژه گفتار، توانایی بینایی انسان را نیز تقویت می کند. همچنین اتصال بی سیم برای تلفن همراه، تلویزیون و سایر وسایل ارتباطی برای کاربر فراهم شده است.

وجود پردازنده های قدرتمند و سنسور آکوستیک برای درک گفتار بالا حتی در محیط های شلوغ کاربر را به سمت استفاده از این سمعک سوق می دهد. برای خرید سمعک در تهران کلیک کنید.
سمعک در کانال عمیق یا سمعک مخفی

این سمعک ها کوچک ترین سمعک های دنیا هستند. مهمترین مزیت سمعک نامرئی نامرئی بودن و نامرئی بودن آن است که باعث ایجاد اطمینان در افراد کم شنوا می شود.

کیفیت سمعک های نامرئی برای کم شنوایی خفیف تا متوسط ??بسیار خوب است و صدا را به خوبی به گوش انسان منتقل می کند.

سمعک های نامرئی طوری طراحی شده اند که نزدیک به عمق مجرای گوش باشند. اما باید گفت که این نوع سمعک برای همه مناسب نیست. زیرا به دلیل اندازه کوچک نمی تواند کیفیت صدا را برای افرادی که کم شنوایی شدید دارند به خوبی بهبود بخشد.

علاوه بر این، باتری‌های کوچکی که برای تغذیه این سمعک استفاده می‌شوند، طول عمر کمتری نسبت به باتری سمعک پشت گوشی دارند و باید در کوتاه‌مدت تعویض شوند.

سمعک استخوانی

سمعک استخوانی از طریق جمجمه به حلزون گوش داخلی منتقل می شود و شنیده می شود.