سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چه بیماری هایی باعث چاقی می شوند و چگونه درمان می شوند؟

نظر


چاقی یکی از علائم اصلی برخی بیماری ها است. بیماری های زیادی وجود دارند که با تاثیر بر سیستم متابولیک بدن باعث چاقی می شوند. کم کاری تیروئید، سندرم کوشینگ، بارداری، افسردگی، پرخوری عصبی نمونه هایی از بیماری هایی هستند که می توانند منجر به اضافه وزن و چاقی شوند.

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که انواع رژیم ها و ورزش ها را برای کاهش وزن امتحان کرده اید اما به نتیجه مطلوب نرسیده اید. در این شرایط پزشک مشکل را یکی از بیماری هایی می داند که باعث چاقی می شود. برخی بیماری ها و اختلالات بدن شما را چاق می کند و توده چربی را افزایش می دهد. چه بیماری هایی ایجاد می کنند؟ چگونه می توان این دسته از بیماری ها را تشخیص داد؟ آیا راهی برای درمان و خوش فرم شدن آنها وجود دارد؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ داده و راه حلی برای چاقی ناشی از بیماری های زمینه ای ارائه می دهیم.

اگر به دنبال متخصص تغذیه برای درمان چاقی و تعیین علت آن هستید می توانید از طریق سایت پزشک خود ثبت نام کنید. دکترتو علاوه بر سیستم نوبت دهی حضوری، مشاوره آنلاین و تلفنی را نیز ارائه می دهد. همچنین می توانید از مشاوره تلفنی پزشک خود برای مشاوره تلفنی با متخصص تغذیه کمک بگیرید.

دلایل اصلی چاقی چیست؟

چاقی یک مشکل جدی است که به دلیل تجمع توده چربی در بدن ایجاد می شود. این بیماری فقط خارجی نیست. اما می تواند b باشد

روز بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون بالا و حتی برخی از انواع سرطان. چاقی علل زیادی دارد و پزشک باید همه این موارد را به دقت بررسی کند.

در بسیاری از موارد علت چاقی عوامل ارثی، فیزیولوژیکی و محیطی است. امروزه رژیم غذایی نامناسب یکی از عوامل اصلی چاقی است. یک رژیم غذایی سالم بسیاری از مشکلات مرتبط با اضافه وزن را بهبود می بخشد. یک رژیم غذایی سالم شامل خوردن غذاهای مفید از گروه های غذایی مختلف است، زیرا آنها باید مراقب اصول تغذیه ای در دفعات مصرف هر غذا باشند.

با این حال، رژیم غذایی و ورزش همیشه دلیل اضافه وزن نیست. گاهی اوقات علت این مشکل یک علت پزشکی یا یک بیماری زمینه ای است. برخی از داروها همچنین دارای عوارض جانبی جدی هستند که می تواند باعث ایجاد تغییراتی در بدن شما شود که به افزایش وزن کمک می کند.

آیا بیماری های زمینه ای و علل چاقی مرتبط هستند؟

چاقی یک علامت است. این علامت می تواند ناشی از بیماری های زمینه ای باشد. زمانی که فردی با علائم چاقی مواجه می شود باید بداند مشکل از کجاست. در این موارد مراجعه به پزشک داخلی ممکن است موثر باشد. اگر چاقی شما با رعایت رژیم غذایی تجویز شده توسط متخصص تغذیه برطرف نشد، بهتر است با پزشک داخلی خود تلفنی مشورت کرده و علت آن را جویا شوید.

دانستن بیماری‌هایی که ما را چاق یا لاغر می‌کنند، می‌تواند تناسب اندام‌مان را آسان‌تر کند و در نهایت زندگی بهتری داشته باشیم. علل چاقی و لاغری بسیار گسترده است. اگرچه تأثیرات ژنتیکی، رفتاری، متابولیک و هورمونی بر وزن بدن وجود دارد، اما چاقی زمانی رخ می‌دهد که فرد کالری بیشتری نسبت به مصرف کالری در فعالیت‌های روزانه و ورزش (در مدت طولانی) مصرف کند. با گذشت زمان، این کالری های اضافی اضافه می شوند و منجر به افزایش وزن می شوند. در واقع بیماری های زمینه ای چاقی یکی از دلایل اضافه وزن هستند.

اما چاقی همیشه به دلیل مصرف کالری یا سبک زندگی کم تحرک نیست. در حالی که اینها در واقع دلایل چاقی هستند، دلایل دیگری نیز برای چاقی کنترل نشده وجود دارد.

چه مشکلات و بیماری هایی باعث چاقی می شود؟

ممکن است از پزشک خود بپرسید "سندرم چاقی" چیست؟ چه مشکلات و بیماری هایی می تواند باعث این علامت شود؟ البته بیماری هایی که باعث چاقی می شوند و بیماری های ناشی از چاقی متفاوت هستند، اما این دو همیشه به هم مرتبط هستند. در واقع، یادگیری "چاقی باعث ایجاد چه چیزی می شود" نیز مهم است. در این مقاله سعی کردیم مورد اول را در نظر بگیریم. کدام بیماری ها باعث چاقی می شوند؟!

عوارض برخی بیماری ها مانند چاقی و اضافه وزن در صورت عدم درمان می تواند منجر به شرایط خطرناکی شود. اگر هر روز از رژیم غذایی پیروی می کنید و ورزش می کنید، اما همچنان اضافه وزن دارید و هر ماه کمی اضافه وزن دارید، چاقی ممکن است دلیل مشکل شما باشد. در ادامه به مشکلات و بیماری های مرتبط با چاقی و علائم آن می پردازیم.

1. علل چاقی

ژن‌های والدین شما می‌توانند بر میزان چربی بدن و توزیع آن تأثیر بگذارند و از عوامل چاقی و لاغری محسوب می‌شوند. ژنتیک همچنین می تواند بر میزان خوبی که بدن شما غذا را به انرژی تبدیل می کند، اشتهای شما را تنظیم می کند و در حین ورزش کالری می سوزاند، تأثیر بگذارد.

2. وضعیت بزرگسال

تغییرات هورمونی با افزایش سن و سبک زندگی غیر فعال خطر چاقی را افزایش می دهد. علاوه بر این، توده عضلانی با افزایش سن کاهش می یابد. به طور کلی، توده عضلانی کم منجر به متابولیسم پایین می شود. اگر آگاهانه آنچه را که می خورید کنترل کنید و با افزایش سن کم تحرک نشوید، احتمالاً وزن اضافه خواهید کرد.

3. من ناکافی هستم

خواب کم یا زیاد باعث تغییرات هورمونی می شود. همچنین ممکن است هوس غذاهای پر کالری و کربوهیدرات داشته باشید که می تواند به کاهش وزن کمک کند. به گفته NHS:

4. حمل

افزایش وزن یکی از شایع ترین عوارض بارداری است. کاهش وزن بعد از زایمان مشکل است. این وزن می تواند به ایجاد چاقی در زنان کمک کند. شیر مادر می تواند بهترین گزینه برای کاهش وزن در دوران بارداری باشد.

5. سیگار را ترک کنید

سیگار اغلب با کاهش وزن همراه است و برای برخی افراد می تواند منجر به کاهش وزن قابل توجهی شود. مردم اغلب از غذا برای کنار آمدن با ترک سیگار استفاده می کنند. با این حال، ترک سیگار مزایای سلامتی بیشتری نسبت به سیگار دارد و ممکن است پزشک توصیه کند که پس از ترک از افزایش وزن جلوگیری کنید.

6. چاقی ناشی از غده تیروئید

هنگامی که غده تیروئید مختل می شود و تولید هورمون تیروئید کاهش می یابد، فرد از کم کاری تیروئید رنج می برد. تیروئید یک غده کوچک پروانه ای شکل است که در جلوی گردن قرار دارد تیروئید با ترشح هورمون ها به بدن در تنظیم و مصرف انرژی کمک می کند

علائم کم کاری تیروئید

علائم اصلی کم کاری تیروئید افزایش وزن و خستگی است. اگر غده تیروئید سالم باشد، هر دو علامت با افزایش سن ظاهر می شوند. اما اگر این علائم به مرور زمان ظاهر شد، باید فوراً با یک متخصص غدد برای بررسی اختلالات تیروئید مشورت کنید.

خستگی

چاقی

صورتش ورم کرده بود

افسردگی

یبوست

سرد باشد

کاهش تعریق

ضربان قلب آهسته

کلسترول بالا

پوست خشک

موی خشک

حافظه بد

مشکلات باروری

تغییرات در قاعدگی

ضعف عضلانی

سفتی عضلات، درد و حساسیت

درد و سفتی مفاصل

سفتی، سختی

7. بیماری کوشینگ یکی از بیماری های چاقی است

سندرم کوشینگ یا هیپرکورتیزولیسم در اثر افزایش غیرطبیعی هورمون کورتیزول ایجاد می شود. این بیماری یکی از بیماری های مرتبط با چاقی است. اگر چاقی همراه با علائم زیر رخ دهد، خطر ابتلا به سندرم کوشینگ زیاد است.

لایه چربی روی صورت، وسط بدن و قسمت بالایی پشت

پوست نازک و زخم

ضایعات پوستی که به آرامی بهبود می یابند.

آکنه

خستگی

ضعف عضلانی

سندرم کوشینگ گاهی اوقات علائم زیر را دارد:

قند خون بالا

افزایش تشنگی

افزایش ادرار

i-پوکی استخوان

فشار خون بالا

سردرد

نوسانات خلقی

آب میوه

تحریک پذیری

افسردگی

من را دوست داشته باش

8. افسردگی

احساس غمگینی در زندگی کاملا طبیعی است اما اگر این احساس از بین نرود و ادامه یابد، احتمال افسردگی وجود دارد گاهی اوقات افسردگی آنقدر شدید است که فعالیت های روزانه را با مشکل مواجه می کند این بیماران حالت غمگینی دارند و فعالیت های خوشایند جذابیت خود را برای این افراد از دست می دهد علائم این بیماری عبارتند از:

خستگی و کم انرژی بودن

بی خوابی (صبح بیدار شدن)؛

خواب زیاد

سردرد

گرفتگی عضلات

گاهی اوقات افرادی که از افسردگی رنج می برند پرخوری می کنند. خوردن زیاد غذا و احساس خستگی و بی تحرکی می تواند منجر به اضافه وزن شود.

9. پرخوری ناشی از زوال عقل

برای بعضی از مردم، احساسات مختلف می تواند بر عادات غذایی آنها تأثیر بگذارد. غم در این افراد؛ کسالت احساساتی مانند استرس یا عصبانیت می تواند منجر به پرخوری شود، وضعیتی که به عنوان پرخوری عصبی شناخته می شود. حدود 30 درصد از افرادی که به دنبال راه هایی برای کاهش وزن هستند در شرایط مختلف روانی با چنین مشکلاتی مواجه هستند.

10. مقاومت به انسولین ناشی از چاقی

مقاومت به انسولین زمانی رخ می دهد که سلول های ماهیچه ای، چربی و کبد به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند. در این شرایط بدن نمی تواند از گلوکز برای انرژی استفاده کند. در نتیجه، لوزالمعده انسولین بیشتری تولید می کند و سطح قند خون افزایش می یابد. این اختلال باعث مشکلاتی مانند چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت نوع 2 می شود. برای تهیه قرص چاقی ران وباسن به مجله فرازطب مراجعه فرمایید.